Varenie a pečenie je záľubou mnohých žien i mužov. Ľudia si pečenie a varenie uľahčujú rôznymi spôsobmi a my sme pre vás niektoré z nich zozbierali. Mnohé babičky isto potvrdia, že nasledovné tipy naozaj fungujú a ich použitím v kuchyni si ušetríte trochu úsilia. Isto veľa z týchto tipov poznáte a možno aj používate vo vašej kuchyni. Ak niektoré nepoznáte, možno vám uľahčia prácu v kuchyni alebo dopomôžu k lepšie uvarenému a chutnejšiemu jedlu. Veríme, že vám naše tipy pomôžu v kuchyni, či už chcete chutnejšie rezne, voňavejšie bylinky alebo ľahšie vyklopiť bábovku z formy. Ak poznáte aj iné tipy, radi ich sem pridáme.

Tipy na varenie a pečenie:

- Kurča sa upečie rýchlejšie, keď doň napicháte kovové ihlice na pečenie a upečiete ho aj s nimi.
- Hovädzie mäso varené vo vode zmäkne, ak do vody pridáte lyžicu vodky alebo rumu. Nemusíte sa báť, že mäso bude mať alkoholovú príchuť.
- Ak robíte obaľované rezne, použite do strúhanky nastrúhané mandle alebo oriešky. Chuť bude omnoho lepšia. Strúhanka bude na rezni lepšie držať, keď do vajíčka trojobalu kvapnete trocha oleja.
- Ak radi smažíte na masle, odporúčame klasické maslo nahradiť tzv. prepusteným maslom. Na prepustenom masle sa nepripáli tak rýchlo ako na normálnom masle a má množstvo priaznivých účinkov na naše zdravie.
- Ak chcete dosiahnuť smotanový a zdravší dresing s plnou chuťou, nahraďte polovicu majonézy gréckym jogurtom.
- Pár hodín pred pečením vytiahnite maslo a vajcia von z chladničky, aby dosiahli izbovú teplotu.
Pred krájaním byliniek dajte na krájaciu dosku trocha soli, vďaka čomu by bylinky nemali pri krájaní odlietavať.
- Ak máte radi olivový olej, môžete ho používať v príprave mnohých jedál. Vynikajúcu chuť dodá pár kvapiek olivového oleja na pizze, cestovinách, rybe a mäse.
Olej v chladničke sa zvykne zakaliť. To sa dá ľahko napraviť nasypaním štipky soli do oleja, vďaka čomu bude olej opäť číry.
- Zeleninu po varení vložte do ľadovej vody, čím si zachová žiarivé farby.
- Pred vytlačením citróna alebo limetky ich odporúčame nerozkrojené stláčať v dlaniach po dobu asi jednej minúty. Tým dostanete viac šťavy pri vytláčaní.
- Pri pečení korpusu na tortu sa často vyduje stred. Zabránite tomu, keď do stredu zapichnete špagetu alebo kovovú ihlicu.
- Po práci s cesnakom si 30 sekúnd trite ruky o nerezový drez, až potom si umyte ruky mydlom. Nerez odstráni z rúk cesnakový zápach.
Mrkva vydrží čerstvá dlhšie s vňaťkou.
Rajčiny dávajte do chladničky len keď sú dostatočne zrelé. Chlad ich zranie zastaví.
Čerstvú bazalku, bazu a iné bylinky ponorte stonkou do vody a budete ich mať čerstvé niekoľko dní.
Bylinkám zosilníte arómu rýchlym orestovaním na masle.
Steak začnite opečením zboku, zo strany kde je najviac tuku. Tým sa roztopí tuk, na ktorom môžete pokračovať v príprave stejku.
Pri varení karfiolu pridajte trochu mlieka a soli do vody, čím si karfiol zachová bielu farbu. Po dovarení prelejte karfiol studenou vodou.
Pred grilovaním vytiahnite stejky aspoň na hodinu z chladničky, aby mali izbovú teplotu.
Na zistenie, či je mäso, ryby alebo zelenina upečené môžete použiť špáradlo alebo špajdľu. Stačí pichnúť do mäsa a hneď zistíte stav. Rovnako ako sa to používa na zistenie, či je upečený koláč.
- Bábovku ľahšie vyklopíte z formy, ak formu predtým natriete maslom a na chvíľu dáte do chladničky. Potom stačí posypať múkou, vložiť cesto a upiecť.
- Koláč bude nadýchanejší, ak namiesto jednej lyžice múky použijete jednu lyžicu jemného zemiakového škrobu (Solamyl).

Najnovšie články

Ochrana tváre pri práci ...

Zrak a sluch patria medzi päť ľudských zmyslov. ...

Ako najlepšie vyčistiť ...

Variť si doma svoju kávu je jedno z najlepších ...

Čo pomôže namáhaným ...

Skúste prísť do fitness centra či na skupinový ...

Dobre si rozmyslite, než ...

Ak zvyknete doma ...

Ako pripraviť ...

Kvalitné príslušenstvo k motorke je veľkou ...

Finálna jesenná ...

Keď sledujeme prírodu a jej zmeny, v podstate ...

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Olive Sienna Teal Dark_blue
Background Color
Text Color
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction
Scroll to top

Používaním stránky Copomoze.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality obsahu. Viac informácií...